ГОЛОВА ПРОФСПІЛКИ ВЗЯВ УЧАСТЬ В ЗАСІДАННІ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ ДЕРЖАВНИХ СЛУЖБОВЦІВ, ГОЛІВ МІСЦЕВИХ ДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЙ, ЇХ ПЕРШИХ ЗАСТУПНИКІВ ТА ЗАСТУПНИКІВ, ПОСАДОВИХ ОСІБ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ, ДЕПУТАТІВ МІСЦЕВИХ РАД

2 грудня 2021 року голова Профспілки Юрій ПІЖУК взяв участь в засіданні Координаційної ради з питань професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад. Головною темою зустрічі став аналіз розвитку системи професійного навчання публічних службовців у 2018-2021 роках.

269790292 1812092042329349 441968474320960260 n

Про результати роботи та перспективи розвитку сфери професіоналізації кадрів розповіла Голова НАДС Наталія Алюшина. У своїй доповіді вона ґрунтовно зупинилася на кожному з компонентів системи професійного навчання, а саме: визначенні потреб у професійному навчанні, формуванні, розміщенні і виконанні державного замовлення, формуванні мотивації до професійного навчання, забезпеченні функціонування і розвитку ринку освітніх послуг, моніторингу та оцінки якості навчання.«НАДС активно працює над створенням умов для розвитку конкурентного середовища, рівних можливостей для суб’єктів надання освітніх послуг незалежно від їх форми власності та забезпеченням ефективного використання коштів державного бюджету. У 2021 році Агентство стало єдиним державним замовником на підготовку публічних службовців за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» на другому (магістерському) рівні вищої освіти. В цілому ж, у 2018-2020 роках навчання магістрів за цією спеціальністю здійснювали 108 закладів освіти у всіх регіонах країни. Відповідні дипломи отримали майже 22 тисячі випускників», – зазначила Голова НАДС.

За матеріалами НАДС

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць