Людмила Татаринова взяла участь у засіданні круглого столу з нагоди річниці Загальної декларації прав людини

10 грудня відділенням НСПП в Миколаївській області спільно з відділенням НСПП в Херсонській області проведено дистанційне засідання круглого столу з нагоди річниці Загальної декларації прав людини, учасниками якого стали арбітри та незалежні посередники НСПП, представники профспілкових організацій, викладачі та студенти Чорноморського національного університету імені Петра Могили, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Миколаївській області, експерт Проєкту Міжнародної організації праці.

Розпочавши засідання, начальник Відділення НСПП в Миколаївській області О. Євченко зазначила, що пріоритетними напрямами діяльності Відділення є сприяння взаємодії сторін соціально-трудових відносин у процесі вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) (КТС(К)), здійснення заходів з метою запобігання виникненню КТС(К), сприяння зниженню рівня соціального напруження та пошуку взаємоприйнятних рішень між сторонами під час проведення найманими працівниками акцій соціального протесту.

Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Миколаївській області, посередник НСПП В. Жепало та голова Херсонської обласної організації Профспілки працівників державних установ України Л. Татаринова у своїх доповідях висвітлили питання захисту прав людини відповідними інституціями.

Заступник декана факультету політичних наук Чорноморського національного університету імені Петра Могили, старший викладач кафедри історії, кандидат історичних наук Н. Шевченко провела історичний екскурс стосовно дотримання прав жінок в Україні.

Радник Голови НСПП, експерт Проєкту МОП “Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні” Н. Зарько поінформувала про перспективи впровадження нової моделі вирішення трудових спорів в Україні.

Насамкінець учасники подякували організаторам за проведений захід та висловили сподівання щодо подальшої співпраці.

За матеріалами НСПП України: https://nspp.gov.ua/novini/15640-mykolaivshchyna-provedeno-zasidannia-kruhloho-stolu-z-nahody-richnytsi-zahalnoi-deklaratsii-prav-liudyny

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць