НОВИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС ПРО РОБОТУ ДЛЯ ВИМУШЕНИХ МІГРАНТІВ

Більше 6 мільйонів українців були змушені виїхати до Європи, рятуючись від війни в Україні. Більшість тих, хто покинув країну у пошуках захисту – це жінки та діти, в тому числі підлітки.

Поточна ситуація з міграцією українців та українок відрізняється від інших подібних випадків міграції тим, що громадяни України не розраховують виключно на матеріальну допомогу від приймаючих їх держав та продовжують самостійно шукати джерела заробітку. В таких стресових умовах ризик стати жертвою торгівлі людьми, експлуатації, а також зловживань з боку роботодавців не тільки не зник, але навіть зріс.

Важливим компонентом у боротьбі з такими порушеннями прав є забезпечення осіб, що покидають країну, інформацією щодо базових умов праці, законних положень режиму тимчасового захисту, місцевих процедур захисту прав людини та трудових прав в країнах Європи.

Відтак, Міжнародна організація праці (МОП) та Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України (ПРОФБУД) об’єднали зусилля та підготували свіжу та актуальну інформацію для усіх, хто був вимушений покинути свої домівки та робочі місця, й виїхати до іншої країни в пошуках притулку. 

Метою створеного веб-ресурсу http://migration.profbud.org.ua/ є превенція злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми, експлуатацією та зловживаннями з боку роботодавців за допомогою інформування якомога ширшого кола осіб.

Якщо Ви, Ваші родичи, друзі, члени Вашої профспілки зараз шукають роботу у країні Європи, хочуть бути впевнені у надійності робочого місця та мати гарантії порядності роботодавця – надішліть їм посилання на цей профспілковий ресурс, де міститься детальна інформація про умови праці у кожній з країн Європи. Крім того, сайт містить контактні дані державних органів та профспілкових організацій країн Європи, до яких можна звернутися за консультацією або за захистом своїх прав.

Профспілка працівників будівництва і промисловості

будівельних матеріалів України

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць