ПІДПИСАНО ТРИСТОРОННІЙ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

30 березня 2021 року під час колегії в Одеській обласній державній адміністрації підписано Меморандум про співпрацю між Профспілкою працівників державних установ України, Одеською обласною державною адміністрацією та Одеською обласною радою.

В підписанні Меморандуму прийняли участь голова Профспілки працівників державних установ України Піжук Юрій, голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький та голова Одеської облради Григорій Діденко.

Голова Профспілки зазначив, що метою цього важливого документу є співпраця і консолідація зусиль сторін, спрямованих на захист трудових прав та соціально-економічних інтересів  працівників підприємств, установ та організацій Одеської області, де діють організації Профспілки працівників державних установ України, поглиблення взаємодії в питаннях збереження єдності і цілісності членських організацій Профспілки.

«Якщо ми обрали курс на Європу, то нас може захистити тільки Профспілка!» – зазначив голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький та закликав трудові колективи до створення профспілкових організацій.

«Цей документ закріплює нашу готовність до співпраці та консолідації зусиль для захисту прав працівників підприємств, установ та організацій Одеської області», — повідомив голова обласної ради Григорій Діденко.

Документом передбачено участь у здійсненні заходів у сфері соціального захисту, зайнятості працівників, умов оплати праці та охорони праці, що спрямовані на відстоювання трудових прав та соціально-економічних інтересів працівників, у тому числі шляхом напрацювання спільних пропозицій та зауважень при опрацюванні проектів нормативно-правових актів, програм соціально-економічного розвитку регіону.

Також йдеться про забезпечення гідної оплати праці працівників, здійснення систематичного та спільного моніторингу ситуації із оплати праці, виплати інших соціальних допомог. Вживатимуться вичерпні заходи щодо недопущення заборгованості з виплати заробітної плати.

Юрій Миколайович особливо звернув увагу на важливість подальшого розвитку соціального діалогу, у тому числі, через укладення колективних договорів в організаціях, підприємствах, установах області, регіональних угод, здійснення контролю за їх виконанням.

Виступ голови Профспілки

Профспілка працівників

державних установ України

(з використанням інформаційного матеріалу

з офіційних веб-сайтів Одеської 

ОДА та Одеської облради)

Джерело:https://www.ppdu-ua.org/novyny/397-pidpisano-memorandum.html

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць