ЗАБУДЬТЕ ПРО ЛІКАРНЯНІ, ДЕКРЕТНІ ТА РЕГРЕСНІ КОШТИ – ПРИКРИВАЮЧИСЬ ВІЙНОЮ, ГРУПА ДЕПУТАТІВ ХОЧЕ ЗЛИТИ ПЕНСІЙНИЙ ФОНД ТА ФОНД СОЦСТРАХУВАННЯ

Про небезпеки такого кроку це у своїй публікації пише народний депутат Вадим Івченко.  



Крім того, що закон знищіть систему соцстрахування України, як таку, у документі є багато моментів, які суперечать чинному законодавству. Як українському, так і міжнародним документам, ратифікованих Україною. Навіть більше – законопроект №3663 скалькований із законодавчих підходів країни-агресора, де в липні цього року прийнято закон про аналогічне об’єднання. Вважає народний депутат.

Головна мета законопроекту, як пишуть автори – оптимізувати кошти. Але яким чином? Вочевидь, за рахунок зменшення або відміни деяких соціальних виплат працівникам. Документ суттєво урізає права громадян на виплати та компенсації.

Так, за інформацією Івченка, узагалі не буде виділятися допомога на лікування та реабілітацію після перенесення захворювань і травм. Замість декретних – лише часткова компенсація. Людям з інвалідністю більше не видаватимуть візки, протези та інше. Послуги, що надавались раніше автоматично, тепер треба буде кожен раз вибивати в державних органах – носити довідки, вистоювати черги.


Крім того, в законопроекті чітко не прописано, хто ж буде надавати профільні послуги та контролювати фінансування тимчасової непрацездатності. А це специфічна робота. У Фонді соцстрахування питаннями прийому заяв-розрахунків страхувальників займаються майже 4000 вузькопрофільних фахівців. Проєктом №3663 пропонується їх звільнити. Натомість у Пенсійному фонді таких фахівців немає. А чотири тисячі  унікальних фахівців опиняться на вулиці.

І ще одне. Чи в результаті вдасться скоротити видатки та щось оптимізувати? Злиття двох фондів ніяким чином не зменшує вже наявний дефіцит коштів на лікарняні або на виплати потерпілим на виробництві (шахтарям та регресникам), – пише Івченко.


«Це буде хаос серед органів влади – щось платить Пенсійний фонд, щось платить МОЗ та НСЗУ, а щось громадяни випросять в Фонді соцзахисту інвалідів», – вважає народний депутат.

Джерело: https://lb.ua/blog/vadym_ivchenko/529344_verhovna_rada_maie_vidhiliti.html

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць