Робота профспілки в режимі “4К”: Комунікабельність, Креативність, Критичне мислення та Кооперація

26-28 листопада 2021 року навчання знову об’єднало членів Молодіжна рада профспілки працівників державних установ України (ППДУУ).

Цього разу лідери нового покоління попрацювали на семінарі за темою «Діяльність профспілки в умовах змін: фактор COVID-19».

Захід розпочався з презентації опитування «Стан дотримання прав працівників в умовах змін, запроваджених на запобігання поширенню короновірусної хвороби (COVID-19)». 

 Познайомила учасників з результатами дослідження Olga Petroye — голова ГО “Аналітично-консалтинговий центр публічного врядування і права”, докторка наук з державного управління, професорка.

 На презентації був присутній та поспілкувався з учасниками George Sandul — директор ГО “Трудові Ініціативи”. Саме ця організація, а також Solidarity Center виступили партнерами даного навчання для молоді.

 Перший день навчання завершився обговоренням викликів в роботі Молодіжної ради ППДУУ, за участю голови Профспілка працівників державних установ України Юрія Піжука.

 Цікавою, насиченою новою інформацією та перспективами співпраці була дискусія: «Розвиток молодіжної політики в умовах децентралізації», яку змодерував Володимир Сонько — голова Українська Асоціація Молодіжних Рад.

 Наступні робочі сесії заходу були пов’язані однією логікою, яку організатори формалізували наступним чином: «Розвиток 4К: Комунікабельність, Креативність, Критичне мислення та Кооперація». Тут з молодими профспілковцями працював Віталій Копиш — тренер Чернігівського навчально-методичного центру профспілок, голова ГО Інститут громадянської освіти та праці – ICEL.

Що робили? Розвивали критичне мислення та усвідомлювали власні когнітивні упередження, тренували навички креативності з прицілом до впровадження в профспілкову роботу, сформували власне бачення карти базових цінностей профспілки та обговорили шляхи їх культивування, проговорили стратегічні орієнтири побудови успішних комунікацій в профспілці. А ще: виконували інтелектуальні та творчі завдання, брали участь в тестуваннях, опитуваннях, дидактичних іграх, знімали мотиваційне профспілкове відео.

Знайшовся час на семінарі і для засідання Молодіжної ради, яке провела її лідерка — Ivanna Khrapko. Присутні обговорили широкий спектр питань: від необхідності перезавантаження роботи деяких регіональних “молодіжок” до активного залучення молоді в реалізацію інформаційної політики ППДУУ.

За інформацією Віталій Копиш — тренер Чернігівського навчально-методичного центру профспілок, голова ГО Інститут громадянської освіти та праці – ICEL.

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць