АНАЛІТИКА. ТРАНСФОРМАЦІЇ ЗАЙНЯТОСТІ В СУЧАСНОМУ УКРАЇНСЬКОМУ СУСПІЛЬСТВІ

Інститут соціології НАН України у 2023 р. завершив виконання дослідницької теми «Соціальні структури нестандартної зайнятості в сучасному українському суспільстві».

Про це директор Інституту соціології, член-кореспондент НАН України, доктор філософських наук, професор Євген Головаха поінформував у своєму листі до ФПУ. В цій роботі співробітники відділу економічної соціології зробили аналіз соціальних передумов, механізмів і наслідків поширення різних форм та типів нестандартної зайнятості в Україні, дослідили позитивні та негативні результати розповсюдження нових зайняттєвих практик у надзвичайних умовах; обґрунтували доцільність прийняття законодавчих рішень щодо соціального захисту працюючого
населення 
тощо.

Матеріали дослідження керівництво Інституту надіслало до ФПУ для використання у роботі профспілок. Науковці будуть вдячні, якщо співробітники Федерації профспілок України проінформують Інститут соціології НАН України про затребуваність таких досліджень та висловлять рекомендації щодо його подальшої роботи у цьому напрямку.

Аналітична записка «Трансформації зайнятості в сучасному українському суспільстві» додається.

Пресцентр ФПУ

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць