Член Генеральної ради Міжнародної конфедерації профспілок Голова ФПУ Григорій Осовий звернувся до Генерального секретарю МКП Шаран Барроу.

Генерального секретаря Загальноєвропейської регіональної ради Луці ВесентиніФНПР 24 лютого опублікувало комюніке своєї прес-служби «Про миротворчу місію», в якій «підтримала рішення Президента Росії Володимира Путіна про проведення операції з денацифікації України».

25 лютого з’явилася офіційна заява ФНПР, в якій вона підтвердила, що «підтримує кроки, які здійснює Президент В.В. Путін, політичне та військове керівництво Росії».

ФНПР дійшла до того, що заявила, що Україна представляє собою «пряму та явну загрозу для держави», а громадяни Росії потребують захисту, в тому числі, які проживають на Донбасі.

Така позиція ФНПР суперечить фундаментальним принципам, на яких базується діяльність Міжнародної конфедерації профспілок та Загальноєвропейської регіональної ради МКП.

45 Всеукраїнських, половина з яких є членськими організаціями глобальних профспілок, і 25 регіональних профспілок, ФПУ, виходячи з несумісності позиції ФНПР з основоположними принципами діяльності МКП та ЗЄРР, вимагають виключити ФНПР із МКП та ЗЄРР.

Згідно Статуту, Міжнародна конфедерація профспілок «палко схвалює збереження і зміцнення миру та зобов’язується боротися за мир, вільний від зброї масового ураження і за загальне роззброєння.

Вона проголошує право всіх народів на самовизначення і право жити вільно від агресії і тоталітаризму, з урядами, що обираються з їх власної волі. Вона відкидає звернення до війни як до способу вирішення конфліктів і засуджує тероризм, колоніалізм і мілітаризм, так само як прояви расизму і дискримінації за статевими ознаками».

Згідно статті Статуту IV. Призупинення та позбавлення членства: (а) Генеральна рада має право призупинити, а Конгрес позбавити членства будь-яку членську організацію за дію, яку ці органи вважають такою, що суперечить цьому Статуту або інтересам Конфедерації.

Логічно, що виключення з МКП, як ми розуміємо, автоматично означатиме виключення з ЗЄРР.

Враховуючи, що МКП не могла передбачити ситуацію, коли об’єднання профспілок країни підтримує кроваву військову агресію своєї країни, ФПУ просить розглянути можливість прийняття спрощеної процедури виключення ФНПР, яка більше не може вважатися об’єднанням демократичних профспілок.

88Поделились: 14НравитсяКомментироватьПоделиться

Комментарии: 0

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць