ЧЛЕНСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ EPSU ПІДТРИМУЮТЬ УКРАЇНУ І ЇЇ ПРОФСПІЛКИ

На захід були запрошені українські членські організації.

Валерій Матов, член Виконкому Європейської федерації профспілок громадського обслуговування (EPSU), зробив доповідь про війну в Україні, діяльність профспілок в умовах війни та повторив позицію профспілок України — щодо виключення російських профспілок з EPSU та з інших міжнародних організацій як таких, що підтримують війну в Україні, геноцид української держави та народу і суперечать основним засадам міжнародного профспілкового руху, а це мир, демократія та ненасильство.

Члени Виконкому, які представляють різні країни ЄС, і представники інших держав засудили дії росії як країни-агресорки, та проголосували одностайно про призупинення членства російських організацій в EPSU та призупинення повноважень віцепрезидента, який був обраний від росії.

Питання про виключення російських профспілок буде внесено до порядку денного Конгресу EPSU (згідно зі Статутом), що відбудеться 17-20 червня 2024 року в Бухаресті.

Українським профспілкам необхідно ще провести значну роботу, щоб профспілки рф назавжди покинули цивілізований світ профспілкового руху.

Членські організації EPSU підтримують Україну і її профспілки. Вони розповіли, як допомагають українським біженцям, жінкам та дітям переселенцям. За ініціативи англійської Профспілки UNISON Велика Британія передала Україні 10 машин швидкої допомоги. Також Виконком прийняв рішення про звільнення українських членських організацій від сплати членських внесків за 2022 рік. Члени Виконкому та членські організації EPSU вимагають звільнення лідерів БКДП (Білоруського Конгресу Демократичних Профспілок), лідерів незалежних профспілок Білорусі й продовжуватимуть чинити тиск на уряд Білорусі з метою їх визволення з-за грат.

Джерело: https://www.facebook.com/fpsu55/posts/551073270024750

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць