Данська профспілка FH звертається до російського профспілкового руху: відмовтеся від підтримки Путіна!

Або російський профспілковий рух відмовляється від вторгнення в Україну, або він втрачає членство у Міжнародній конфедерації профспілок, МКП. Таке послання Виконавчого комітету Загальної конфедерації профспілок перед безпрецедентними звинуваченнями з боку російського профспілкового руху, зокрема, в “нацифікації” українського уряду.

1 березня 2022 року: Конфедерація профспілок

У п’ятницю FH вже звернувся до російської національної організації ФНПР із закликом вплинути на президента Путіна, щоб зупинити війну.

Але натомість ФНПР виступила із заявою, яка підтримує вторгнення та “денацифікацію” України.

Російський профспілковий рух використовує ту ж мову, що й Путін. Заява закінчується словами: “Гітлер та Зеленський приходять і йдуть, але міжнародна солідарність робітників залишається. Світ країнам! На боротьбу з націонал-фашистами!”

Російське вторгнення в Україну – це чисте божевілля, і російський уряд порушує все, на чому ґрунтується міжнародна співпраця. Вторгнення має глибокі наслідки для українського народу, який зіткнувся зі справжньою катастрофою
ЛІЗЕТТ РОЗГААРД
“Ці заяви абсолютно несумісні із членством у Міжнародній конфедерації профспілок (МКП).

Тому ми висуваємо ФНПР наступний ультиматум:

Або вони відкликають свої заяви та засуджують вторгнення, або вони мають бути виключені з міжнародних профспілкових організацій, членами яких є. Я чекаю, що решта членів МКП погодиться з нами в цьому”, – каже Лізетт Рісгаард.

Президент ФГ називає вторгнення Росії в Україну порушенням міжнародного права та повномасштабною атакою на фундаментальні демократичні цінності.

“Російське вторгнення в Україну – це чисте божевілля, і російський уряд порушує все, на чому ґрунтується міжнародна співпраця.

Вторгнення має тяжкі наслідки для українського народу, який зіштовхнувся із справжньою катастрофою”, – каже Лізетт Рісгаард.

ВІЙНА В УКРАЇНІ
FH підтримує засудження ЄС до вторгнення Росії в Україну
Напад на Україну – це напад на всіх нас, оскільки російський імперіалізм несумісний із демократією та безпекою в Європі

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць