До Дня соціальної справедливості

Всесвітній день Соціальної Справедливості в усьому світі відзначається щороку 20 лютого.

Вперше Всесвітній день соціальної справедливості був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН в резолюції A/RES/62/10 від 26 листопада 2007 року. Став відзначатися міжнародним співтовариством щорічно з 2009 року. Прагнення передати динаміку здорового процесу формування принципів побудови успішного суспільства і благополуччя його громадян лягло в основу Указу Президента України № 1021, що вийшов 4-го листопада 2011-го року. Цим Указом в Україні встановлено нове загальнодержавне свято – День соціальної справедливостіякий відзначається щороку 20-го лютого.

Ця дата вибрана не випадково, саме в цей день за підтримки Організації Об’єднаних Націй проводиться Всесвітній день соціальної справедливості. Метою цього міжнародного свята є привернення уваги суспільства,  органів  державної влади, органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання, громадських  організацій   до  вирішення    питань    соціальної справедливості   та   необхідності  спільної  побудови  в  Україні суспільства соціальної справедливості та активного впровадження  в життя політики   і  стратегії, спрямованих  на  її  забезпечення.

Соціальна справедливість – є основним принципом мирного та успішного життя, в умовах масових порушень прав і основних свобод людини. Рівні можливості, солідарність і повага прав людини вкрай важливі для повноцінного освоєння продуктивного потенціалу націй і народів.

Держави-члени Організації об’єднаних націй присвячують день 20 лютого проведенню на національному рівні заходів, що сприяють зміцненню соціальної справедливості. Ця міжнародна дата повинна сприяти викоріненню бідності, забезпеченню людей повною зайнятістю і гідною роботою, рівноправності чоловіків і жінок, а також встановлення соціального добробуту і соціальної справедливості для всіх. ООН вважає прагнення до соціальної справедливості однієї з головних своїх місій.

Сприяючи стратегії та політиці побудови економічного благополуччя і стабільності на основі соціальної справедливості, ми впевнено можемо дивитися в день завтрашній, які б випробування і труднощі не застали нас у нашому майбутньому.

ФПУ

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць