Федерація професійних спілок України: ЗАСУДЖУЄМО АГРЕСИВНІ ДІЇ РОСІЇ!

Заява Федерації профспілок України у зв’язку з визнанням Російською Федерацією псевдореспублік у Донецькій та Луганській областях та незаконним введенням військ на їх території.Російська Федерація 21 лютого 2022 року вдалася до безпрецедентного кроку – “легалізації” так званих Донецької та Луганської республік.

Цим рішенням Російська Федерація вкотре грубо порушила державний суверенітет і цілісність України.

Міжнародна спільнота вже засудила цей цинічний крок.

У 2015 році Рада Безпеки ООН, до складу якої входить Росія, підтвердила повну повагу до суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, до складу якої входять Донецька і Луганська області.Федерація профспілок України, яка об’єднує у своїх лавах понад 4 млн. членів профспілок, у розвиток своїх попередніх заяв, констатує ігнорування Росією міжнародного законодавства та знищення архітектури безпеки, що склалася після другої світової війни та розпаду СРСР.

Все це ще більше підриває суверенітет та територіальну цілісність України, зусилля щодо врегулювання конфлікту та порушує Мінські угоди.У зв’язку з цим Федерація профспілок України підтримує Заяву Верховної Ради України, в якій вона засуджує та покладає відповідальність на Російську Федерацію за різке погіршення безпекової ситуації.

А також підтримує ініціативу Президента України щодо надання реальної допомоги Україні західними партнерами у відновленні її суверенітету та територіальної цілісності у межах міжнародно визнаних кордонів.Ми поділяємо позицію Федерації роботодавців України щодо необхідності забезпечення стабільної роботи підприємств і виробництв, збереження існуючих і створення нових робочих місць, належних умов життя для населення. Надання пріоритетного інноваційного розвитку провідним галузям економіки: машинобудуванню. літакобудуванню, суднобудуванню, підприємствам оборонного комплексу.

Сьогодні від міжнародних партнерів українське суспільство очікує термінового списання зовнішнього боргу для вивільнення додаткових бюджетних коштів і спрямування їх на оборону, медицину, освіту, соціальний захист.

Ми закликаємо Російську Федерацію відвести війська від наших кордонів та вивести їх з окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Владі, політикам, бізнесменам та громадським організаціям потрібно в цей доленосний час об’єднати зусилля, щоб зберегти територіальну цілісність української держави і забезпечити умови громадянам на мирне життя і добробут, не допустити значних людських та матеріальних втрат.

Ми вдячні міжнародним профспілковим організаціям за солідарну підтримку України.

Профспілки виступають за термінове припинення військових дій та початок переговорів щодо врегулювання кризи в інтересах людей.

Пресцентр Федерації профспілок України

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць