ФРАНЦУЗЬКИЙ УРЯД ТА ПРОФСПІЛКИ ПІСЛЯ МАСОВИХ ПРОТЕСТІВ РОБЛЯТЬ КРОК ОДНЕ ОДНОМУ НАЗУСТРІЧ

Уряд Франції і профспілки зустрілися після мільйонних протестів проти пенсійної реформи. Схоже, французький уряд та профспілки роблять крок одне одному назустріч. На знак «умиротворення» відбувається зустріч очільників профспілок в Матіньйоні, урядовій резиденції.

Це перший раз, коли прем’єр-міністр прийняла профспілки після представленої 10 січня реформи, що на два роки підвищує вік виходу на пенсію. Це призвело до безпрецедентних демонстрацій 1,3 мільйона людей на вулицях (за даними влади), це більше, ніж у 1995 чи 2010 роках. І ці демонстрації пережили відродження напруженості після прийняття реформи без голосування. Профспілки раніше марно просили про прийом в Еммануеля Макрона. Потім Елізабет Борн відправила їх назад до Міністерства праці.

Організації спільно закликають до відкликання реформи щодо якої уряд був негнучким. Але ця перша безпосередня зустріч тет-а-тет фактично протиборчих у цьому питанні сторін свідчить, що уряд таки пішов на певні поступки.

Прем’єр-міністр пообіцяла, що «вислухає всі теми», але якщо вона відмовиться говорити про пункт про підвищення пенсійного віку до 64 років, «ми підемо», — попередив лідер CFDT (Французької демократичної конфедерації праці) Лоран Бергер.

Джерело:https://www.facebook.com/Atomprofspilka/posts/pfbid0X487xMG4NxbYvYRPT8AgVVuC1ddKCTX6phB5gdwuz41i9oA4L4pM5GThf6kDV4s7l

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць