Херсонщина стогне від розпачу: Закликаємо міжнародну спільноту вжити негайні заходи для зупинення країни-агресора

У Херсонській області ситуація надзвичайно складна після підриву Каховської ГЕС російськими терористами. Наслідки безперечно катастрофічні. Величезні маси води затопили території, зруйнувавши населені пункти, сільське господарство та інфраструктуру. Тисячі людей залишилися без домівок, електрики та прісної води. Багато людей і тварин опинилися в небезпеці і потребують негайної допомоги.

На правобережжі області активно діє допомога. Волонтери, рятувальники та представники державних структур України мобілізували всі свої сили та ресурси для надання допомоги постраждалим. Здійснюється організація евакуації та розміщення постраждалих, а також надається необхідна медична допомога та інша підтримка.

При цьому окупаційна влада продовжує обстріли Правого берегу та заявляє про стабільну ситуацію та контроль на на лівому березі області, хоча це далеко від реальності. Вся територія від плавнів до траси Олешки – Гола Пристань затоплена. Рівень води вже перевищує 1,5 метра. У Новій Каховці загинули усі тваринки Казкової діброви. Олешки та місто Гола Пристань майже повністю під водою. Люди на окупованих територіях з маленькими дітками та домашніми тваринками просто сидять на дахах будівель. Лівий берег Херсонщини стогне від розпачу! Передати кількість смс про допомогу у місцевих групах не можливо. Окупанти цілий день блокують блокпости, не дають виїзд по кримській трасі та не здійснюють евакуації наших людей. російські терористи заборонили людям випливати на човнах для порятунку місцевих.

Цей терористичний акт, спровокований росією, виступає ще одним свідченням безжальності агресора до цивільного населення та важливих інфраструктурних об’єктів. Це знову доводить, що росія не визнає міжнародного права.

Ми закликаємо міжнародну спільноту вжити негайні заходи для зупинення країни-агресора. Ми закликаємо міжнародне співтовариство засудити цей акт тероризму і вжити рішучих заходів проти росії. Звертаємось до вас, колеги, а також до урядів та міжнародних організацій, щоб ви прийняли активні кроки для надання допомоги постраждалим на Лівому березі Херсонщини.

Дякую усім за надану допомогу Правому берегу Херсонщини.

Поділіться цим зверненням та долучайтеся до акцій допомоги.

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць