КМУ: ЦЬОГОРІЧ СОЦІАЛЬНА СФЕРА БУДЕ ОДНИМ ІЗ ПРІОРИТЕТІВ

З 1 січня в Україні зросла мінімальна зарплата на 6%: з 6700 грн до 7100 грн. Ще одне її підвищення заплановане на весну. Збільшився прожитковий мінімум в середньому на 12%, до 2920 грн.

«Мінімальна пенсія в Україні підвищилася з 2093 грн до 2361 грн. У планах — індексація пенсій з 1 березня. Минулого року держава демонструвала зразкове виконання соціальних зобов’язань. У структурі видатків зведеного бюджету соцвиплати займали понад 12%», — відзначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Очільник Уряду наголосив, що цьогоріч соціальна сфера також буде одним із пріоритетів. Пенсії та допомоги, за його словами, будуть виплачуватися вчасно.

За інформацією Пенсійного Фонду України, з 1 січня ц.р. розпочав фінансування виплат 2024 року. Так на оплату лікарняних профінансовано 25,4 млн грн. Фінансування пенсійних виплат розпочали 2 січня. У січні вже надали 35,0 тис. послуг особам, які звернулися до органів Пенсійного фонду України.

Уряд України готовий підтримати деякі категорії громадян, зокрема, пенсіонерів, військових, які перебувають у зоні бойових дій, працівників критичної інфраструктури та інших категорій громадян під час війни.

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/news/pensii-ta-dopomohy-u-2024-rotsi-derzhava-platytyme-vchasno-premier-ministr

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць