Коли прагнеш змін – навчайся!

З 02 по 05 листопада 2021 року в рамках реалізації проєкту «Розвиток державного сектору в Україні» делегація Профспілки працівників державних установ України (далі – Профспілка), до складу якої увійшла голова Херсонської обласної організації Профспілки Людмила Татаринова, перебувала в м.Стокгольм, Швеція. Протягом цих днів працівники Профспілки державних службовців Швеції (далі – Профспілка ST), спільно з якими реалізується даний проект, ділились досвідом організації профспілкової роботи, процесом реалізації навчання спілчан та особливостями роботи профспілкових представників на робочих місцях.

vizytshvecija1

Під час першого дня візиту делегація Профспілки зустрілась з головою Профспілки ST Брітою Лейон, Карін Брюнзель – міжнародним секретарем Профспілки ST, Магнусом Рунстеном – координаторм міжнародної роботи ST, які презентували програму навчального візиту, а також відбулась зустріч з Майєю Айсе з департаменту комунікацій Union to Union.

vizytshvecija2

Другий день розпочався з візиту делегації Профспілки в Національний центр урядових послуг Швеції, де в представників Профспілки була змога поспілкуватись з профспілковим представником та керівницею центру урядових послуг, які поділились досвідом роботи організації в умовах реформування державного сектору.

vizytshvecija3
vizytshvecija4

Також учасники делегації Профспілки ознайомились з особливостями роботи організаційного відділу Профспілки ST, обговорили організаційну структуру, шляхи взаємодії між організаційними ланками ST. Представники правління Профспілки ST окреслили процедуру діяльності виборних органів та демократизації виборчого процесу в ST.

vizytshvecija7
vizytshvecija8

Під час другого дня навчального візиту відбулась і презентація діяльності Профспілки. Голова Профспілки Юрій Піжук презентував роботу Профспілки, Програму дій Профспілки «5 років – 5 кроків», прийняту на VIII З’їзді Профспілки, ознайомив шведських колег з напрямками роботи Профспілки, які стосуються нормативно-правового регулювання, взаємодії Профспілки з органами державної влади, місцевого самоврядування, соціальними партнерами, соціально-економічного захисту спілчан, навчального процесу та роботи з молоддю.

vizytshvecija11
vizytshvecija121

Організація освітнього процесу, цифровізація навчальних матеріалів та робота освітнього порталу ST були презентовані Жаннет де Стефано, керівницею відділу навчання ST під час третього дня візиту.

Учасники делегації ознайомились з процесом опрацювання навчальних потреб спілчан через опитування та розробкою навчального контенту, специфікою змішаного навчання (поєднання онлайн та офлайн навчання), комунікацією з учасниками освітніх заходів. Також було сформовано ряд практичних рекомендацій для адаптації освітніх програм запитам відповідних цільових груп.

vizytshvecija18

Під час третього дня візиту представникам Профспілки Міна Ендберг, начальниця економічного відділу ST, презентувала особливості фінансовї роботи ST.

vizytshvecija16

Заключний день навчального візиту був присвячений дискусіям щодо організації роботи профспілкових представників, їхній участі в переговорному процесі та захисті трудових прав спілчан. Під час даної сесії з учасниками делегації працював Мікаель Андерсон, омбудсмен ST. Мікаель поділився досвідом роботи під час колективних переговорів, особливостями комунікації як з роботодавцями так і з членами профспілки.

vizytshvecija17
vizytshvecija14

На завершення навчального візиту учасники делегації Профспілки відвідали Центр Улофа Пальме. Анна Вікман, керівниця депатраменту комунікацій Центру та Інга Неслюнд, програмний менеджер, презентували діяльність організації в напрямку розвитку та підтримки демократії.

Висловлюємо щиру вдячність нашим колегам з Профспілки державних службовців Швеції за плідну роботу та отриманий досвід.

Відділ навчання, інформаційного забезпечення та міжнародного співробітництва

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць