КОНСТРУКТИВНИЙ ДІАЛОГ – ЗАПОРУКА ЕФЕКТИВНОЇ ПРАЦІ

27 жовтня 2022 року за ініціативи ЦК Профспілки працівників держустанов  України та обласної організації профспілки працівників держустанов, в Івано-Франківську відбулося навчання-семінар для профспілкового активу області з питань організації трудових відносин і соціального діалогу під час воєнного стану, а також гуманітарної, медійної молодіжної діяльності профспілок.

Програма навчання мала гасло: «Єдність у взаємодії: як захищати права працівників та профспілок».

З вітальним словом до учасників зустрічі звернулися  голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук та в.о. Голови Ради профспілок Івано-Франківської області Володимир Уєвич.

Лідер профспілок області  наголосив на тому, що в умовах воєнного стану, коли діє заборона на акції протесту, на жаль бачимо систематичний наступ на трудові права людей, на права профспілок, приймаються закони, що загалом порушують баланс інтересів на користь роботодавців та влади, що негативно відбивається на тристоронньому соціальному діалозі, на настроях в суспільстві. Проте, профспілки виконують свою функцію захисту, об’єднання людей, тому що єдність –запорука перемоги, запорука прийняття конструктивних рішень. В.Уєвич підкреслив як масово  профспілчани області взяли участь в зборі коштів на підтримку ЗСУ та Територіальної оборони, підтримці внутрішньо переміщених осіб, у волонтерстві. Закликав до подальшої праці задля перемоги. Побажав профспілкам стійкості.

Модератором зустрічі був гість прикарпатців – Юрій Пижук, голова Профспілки працівників державних установ України.

Про організацію трудових відносин під час воєнного стану розповіла юристка ГО «Трудові відносини» Катерина Швець; про захист прав працівників, практичні аспекти –начальник відділу гігієни та експертизи умов праці, заступник голови комісії з ліквідації Управління Держпраці в Івано-Франківській області Ольга Ткачівська. Юрій Пижук зацікавлено подав інформацію  про соціальний діалог як інструмент забезпечення дотримання норм трудового законодавства, а також – про реалії та перспективи профспілкової роботи в умовах війни.

Чільне місце в розмові посіла також тема інформаційної діяльності – зокрема, про позиціонування профспілки в медіа та в соціальних мережах. Відбулася зустріч Іванни Храпко, голови молодіжної ради ФПУ з Молодіжною радою Івано-Франківської обласної ради профспілок. За молоддю – майбутнє, тому важливий конструктивний діалог досвіду і молодості.

Профспілка працівників держустанов  України

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць