НАЗВАНО УМОВИ ДОСТРОКОВОГО ВИХОДУ НА ПЕНСІЮ

Достроково вийти на пенсію можна для осіб передпенсійного віку у разі скорочення штатів на підприємстві.

Право на дострокову пенсію поширюється на тих, хто був звільнений за скороченням штатів або у зв’язку з ліквідацією, реорганізацією, перепрофілюванням підприємства. Однак у документах має бути зафіксовано, що звільняють працівника з ініціативи роботодавця, повідомляється на сайті управління праці та соцзахисту населення.

Також достроково вийти на пенсію можна, якщо до пенсійного віку звільненому має залишатися не більше ніж півтора роки, якщо вироблено повний стаж (30 років для жінок та 35 років для чоловіків), якщо звільнений працівник протягом семи днів зареєструвався у службі зайнятості (якщо для людину не зможуть підібрати потрібну роботу, закон гарантує право на достроковий вихід на пенсію).

Зазначається, що для призначення виплат до заяви до ПФ потрібно буде додати ще й клопотання про достроковий вихід на пенсію.

Розмір пенсії визначається залежно від придбаного страхового стажу та заробітної плати, з якої сплачено страхові внески до Пенсійного фонду, при цьому у зв’язку з достроковим виходом на пенсію, її розмір не зменшується.

Детальніше: https://socportal.info/ua/news/nazvano-umovi-dostrokovogo-vikhodu-na-pensiiu/

Детальніше: https://socportal.info/ua/news/nazvano-umovi-dostrokovogo-vikhodu-na-pensiiu/

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць