НЕГАЙНО ПРИПИНИТИ ВІЙНУ В УКРАЇНІ

Заява Федерального виконавчого комітету Об'єднання німецьких профспілок (DGB) з приводу військової ескалації конфлікту в Україні Ми переживаємо одну з найпохмуріших часів після закінчення Другої світової війни. Війна знову вирує у нашому безпосередньому сусідстві. DGB та її членські організації найрішучіше засуджують вторгнення Росії в Україну та її ракетні удари по ній. Чи то в Україні, чи в Росії, від війни та її наслідків страждають насамперед трудящі та їхні сім'ї.

Разом із міжнародним профспілковим рухом ми підтримуємо український народ, з яким ми повністю солідарні. Він стикається з нелюдськими стражданнями через грубе порушення міжнародного права російським президентом. Розв'язуючи цю агресивну війну, Росія явно провокує подальшу ескалацію воєнного насильства, яке будь-якої миті може вийти з-під контролю. Європа та міжнародний мирний порядок знаходяться на краю прірви. - DGB та її членські організації закликають російський уряд негайно припинити всі напади, вивести війська з України та відновити її територіальну цілісність.

- Ми закликаємо Європейський Союз та всі його держави-члени виявити солідарність із народом України та надати йому всю необхідну гуманітарну допомогу. - Ми закликаємо союзників по НАТО, Європейський Союз та Україну до виважених дій. Конфронтаційний підхід, у якому російську агресію відповідають військовими загрозливими жестами, посилює небезпека подальшого поширення збройного конфлікту. Зараз дуже важливо використовувати та зберігати всі канали для діалогу, щоб забезпечити мирне врегулювання конфлікту. Необхідно переконати Росію повернутися за стіл переговорів - навіть якщо це вимагатиме жорстких економічних санкцій.

DGB і профспілки, що входять до неї, категорично відкидають постачання зброї в регіон конфлікту. Потрібна деескалація! Усі залучені сторони, насамперед Росія, мають продемонструвати переконливу готовність повернутись до політики діалогу! Ще не пізно для проведення мудрої політики розрядки, яка враховує інтереси безпеки всіх сторін та відкриває перспективу створення постійно стабільної загальноєвропейської архітектури миру та безпеки.
Федеральний уряд Німеччини та весь Європейський Союз мають відіграти тут центральну посередницьку роль. Сорок років тому, у розпал холодної війни, було опубліковано так звану "Доповідь Пальме". Його метою було сприяти подолання конфлікту між Сходом та Заходом за допомогою концепції загальної безпеки, що базується на розрядці. 
Доповідь лаконічно підсумувала це завдання: «Світ у всьому світі має бути заснований на прихильності до загального виживання, а не на загрозі взаємного знищення».
Федеральний уряд Німеччини та весь Європейський Союз мають відіграти тут центральну посередницьку роль. 
Сорок років тому, біля розпаду холодної війни, було опубліковано так звану "Доповідь Пальме". Його метою було сприяти подоланню конфлікту між Сходом та Заходом за допомогою концепції загальної безпеки, що базується на розрядці. Доповідь лаконічно підсумувала цю задачу: «Мир у всьому світі має бути заснований на прихильності до загального виживання, а не на загрозі взаємного знищення».


ДЖЕРЕЛО: https://www.facebook.com/fpsu55

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць