Педагоги всього світу підтримують народ України та засуджують військовий акт Росії

Спільна заява EI-ETUCE по Україні

24 лютого 2022 р. Оновлено 25 лютого 2022 р.

Ігноруючи глобальні заклики до миру та дипломатії, Росія розпочала невиправдане повномасштабне вторгнення в Україну. Інтернаціонал освіти солідарний з вчителями, студентами та народом України та закликає міжнародне співтовариство зупинити кровопролиття та зробити все можливе, щоб уникнути катастрофічної гуманітарної кризи в Європі.

“Напад Росії на Україну неприйнятний. Педагоги всього світу підтримують наших колег, студентів та мешканців України та засуджують це вторгнення. З 2014 року конфлікт вже забрав 14 000 життів, поранив тисячі та призвів до переміщення 1,5 мільйона людей. Насильство має припинитися. Міжнародне спільнота має згуртуватися перед цією агресією і підтримати право України на вибір свого майбутнього”, – заявив Девід Едвардс, генеральний секретар Інтернаціоналу освіти.

Сьюзан Флокен, директор ETUCE, європейського регіону Інтернаціоналу освіти, сказала: “Вчителі, вчені та їхні профспілки в Європі вражені військовою інтервенцією Російської Федерації в суверенну державу України. ETUCE засуджує напад Росії на Україну і висловлює свою рішучу підтримку і глибоку солідарність , вченими, студентами та всім народом України. На карту поставлено життя мільйонів людей. Війна та вторгнення ніколи не повинні відбуватися у сучасних суспільствах, де люди використовують слова, а не зброю для досягнення врегулювання. Вторгнення має бути припинено”.

Ми взаємодіяли з членськими організаціями в Росії та Україні, щоб наголосити на важливості діалогу та збереженні цінностей освіти та миру.

Ми підтверджуємо нашу непохитну відданість нашим членським організаціям в Україні – Профспілці працівників освіти та науки України (TUESWU) та Вільній профспілці працівників освіти та науки України (VPONU).

“Напад Росії на Україну неприйнятний. Працівники освіти всього світу підтримують наших колег, студентів та спільноти в Україні та засуджують це вторгнення”.

Девід Едвардс, генеральний секретар Інтернаціоналу освіти

У своїй заяві профспілка TUESWU, яка представляє 1,4 мільйона працівників освіти в Україні, наголосив, що цей агресивний сценарій матиме катастрофічні гуманітарні наслідки, а також значно підірве економіку країни. Мільйони робочих місць можуть бути знищені, а руйнування освітніх закладів, соціальних служб та економіки призведе до бідності та злиднів. Питання соціального забезпечення та дотримання прав трудящих більше не стоятимуть на порядку денному”.

Вторгнення Росії на суверенну територію України є кричущим порушенням міжнародного права, яке призведе до трагічної загибелі людей та загрожує не лише безпеці України, а й усього регіону. Не можна недооцінювати далекосяжні наслідки цього акту війни.

Народ України має право на майбутнє, вільне від насильства та війни. Він має суверенне право демократичним шляхом вирішувати своє майбутнє як нації.

Світ повинен стати на їхній бік та подвоїти зусилля щодо забезпечення миру в країні та на континенті.

Настав час вирішувати серйозні проблеми регіону на основі побудови миру, а не розв’язання війни та руйнування.

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць