ПРО ІНДЕКСАЦІЮ ЩОМІСЯЧНИХ СТРАХОВИХ ВИПЛАТ ПОТЕРПІЛИМ ВІД НЕЩАСНОГО ВИПАДКУ НА ВИРОБНИЦТВІ

З 1 березня 2023 року відбулась індексація щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, і особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого.

Ці виплати також проіндексовані на 19,7 % для 167 тисяч потерпілих та осіб, які мають право на щомісячні страхові виплати у разі смерті потерпілого. Розмір підвищення виплат після перерахування не може перевищувати 1 500 грн.

Перерахування здійснюється згідно з Законом України від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”.

Нагадуємо: страхові виплати — це кошти, що виплачуються застрахованим особам у разі настання страхового випадку. Перелік обставин та професійних захворювань, за яких настає страховий випадок, визначено постановою Кабінету Міністрів України  від 17 квітня 2019 року № 337 «Про затвердження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві».

Джерело: Міністерство соціальної політики України

Журнал «Охорона праці і пожежна безпека»

Департамент охорони праці апарату ФПУ

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць