Про виплату одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю, завдану спричиненими військовою агресією проти України

Нарешті, Закон 2980 (проект 7353) «Про виплату одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю, завдану спричиненими військовою агресією проти України пораненням або загибеллю під час проходження публічної служби, виконання обов’язків на об’єктах критичної інфраструктури та здійснення професійної журналістської діяльності», який Профспілка активно підтримувала та адвокатувала, підписано Президентом України і він набуде чинності 1 травня.

✅ Працівники об’єктів критичної інфраструктури, державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування отримають грошову допомогу за завдану агресією росії шкоду життю та здоров’ю під час виконання ними службових обов’язків.

Профспілка взяла безпосередню участь в адвокатуванні даного Закону, в тому числі через відео-звернення до Уряду та ВРУ безпосередньо з місця загибелі наших членів Профсрілки-державних службовців Миколаївської ОДА.

Суми виплат становлять:

✅ 800, 500 та 200 тисяч гривень для осіб з інвалідністю відповідно I, ІІ та ІІІ групи, якщо така інвалідність спричинена пораненням, каліцтвом, контузією або захворюванням внаслідок бойових дій, бомбардувань або авіаударів після 24 лютого 2022 року.

✅ 1 мільйон гривень – у разі загибелі працівника – виплачуватиметься батькам, дітям та одному із подружжя померлого.

Для практичної реалізації цього закону потрібно ще внести зміни до Державного бюджету, а також розробити та прийняти необхідні підзаконні акти Уряду.

Перелік підприємств критичної інфраструктури, на працівників яких поширюється дія цього Закону, визначатиметься Кабінетом Міністрів.

Текст Закону за посиланням; https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/2980-IX?fbclid=IwAR3RiJW8MhR05yLBDyTPiIItPiemDP2tzcaKygje8mT7oSWstgl5BkiL-Uw#Text

Джерело:

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць