Профспілки Швейцарії вимагають припинення воєнних дій

Швейцарська конфедерація профспілок приєднується до своїх міжнародних колег та потребує негайного припинення військових дій в Україні.

Швейцарська конфедерація профспілок (SUT) приєднується до Міжнародної конфедерації профспілок (МКП) та Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) у заклику до негайного припинення воєнних дій в Україні.

USS підтримує місцеві та міжнародні демонстрації на знак солідарності з українським народом та за мир. Шаран Барроу, генеральний секретар МКП, зробила тривожне зауваження: “Багато людей загинуло, і люди страждають уже сім років, тому що Мінські угоди не виконуються. Останніми тижнями було зафіксовано сотні нових порушень режиму припинення вогню, і конфлікт штучно розпалюється. Замість того, щоб будувати мости до світу, величезні суми витрачаються на озброєння та збройні сили, а агресивна риторика посилює нестабільність, конфлікт, що триває, драматично впливає на економіку як в Росії, так і в Україні та інших частинах Європи. Ризик ескалації конфлікту з катастрофічними наслідками реальний і зберігатиметься доти, доки не почнеться серйозний діалог для усунення самих причин конфлікту”.

Лука Вісентіні, генеральний секретар ЄКП (ETUC) та Пан’європейської регіональної ради (PERC), заявив: “Голови Європейської комісії та Європейської ради, а також Верховний представник ЄС та Генеральний секретар ООН рішуче висловилися на підтримку територіальної цілісності України та Мінських угод. Усі політичні лідери повинні мати мужність уникати війни, шукати компроміс і дотримуватися угод, а також мати мудрість для побудови сталої економіки, яка працює на благо людей і є необхідною основою для спільної безпеки. Крах загальних заходів безпеки, таких як договори INF та “Відкрите небо”, які забезпечували канали для перевірки та діалогу, супроводжувався загальним послабленням положень Гельсінських угод, які допомагали забезпечувати мир протягом майже 50 років.

Зараз існує реальний ризик того, що ця базова основа вибухне, і мілітаризація в Європі, яка вже розпочалася, наростатиме. Ми закликаємо зробити термінові кроки для об’єднання всіх відповідних політичних лідерів з метою створення спільної структури безпеки, подібної до тієї, яка була ініційована в Гельсінкі. Світ потрібен новий громадський договір, а не нові конфлікти. Ми повинні інвестувати у людей та робочі місця, у мир та стабільність».

Президент USS П’єр-Ів Майяр приєднав свій голос до заклику своїх європейських та міжнародних колег та наголосив: “Ми засуджуємо російську агресію в Україні. Це войовниче вторгнення не має жодного виправдання. Це призведе до страшної хвилі людських страждань. Україна як незалежна та демократична країна перебуває під загрозою зникнення, але й народи Росії і всього європейського континенту в тій чи іншій мірі відчують на собі руйнівні наслідки цієї війни.

Джерело: https://www.facebook.com/fpsu55/

 

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць