ПРОФСПІЛКИ В ДІЇ НА ЗАХИСТ ПРАВ ТРУДЯЩИХ-МІГРАНТІВ

У Міжнародний день мігранта, 18 грудня, Міжнародна конфедерація профспілок (МКП) висвітлює роботу профспілок по всьому світу, спрямовану на захист, просування та реалізацію прав трудящих-мігрантів.

Звіт “Профспілки в дії за права трудящих-мігрантів” демонструє діяльність з організації, проведення кампаній, адвокації та прямої підтримки, яку здійснюють профспілкові організації з 10 країн світу, в тому числі:

Генеральна конфедерація праці Аргентинської Республіки (CGTRA) співпрацює з МОП з метою підготовки персоналу професійно-технічних навчальних закладів для надання допомоги мігрантам і біженцям шляхом легалізації документів, підтвердження освітньої кваліфікації та визнання навичок.

Центральна організація профспілок (COTU-K), Кенія, керує Ресурсним центром для мігрантів, який надає інформацію, виступає за справедливий найм на роботу і забезпечує права трудящих-мігрантів.

Корейська конфедерація профспілок (KCTU) домоглася від уряду нових, підвищених стандартів житла для трудящих-мігрантів.

Нігерійський конгрес праці (NLC) підтримує мігрантів, що повертаються, інформаційними посібниками та залученням громадськості для сприяння їхній реінтеграції.

Конфедерація трудових мігрантів Індонезії (Konfederasi Serikat Buruh Seluruh Indonesia, KSBSI) співпрацює з організаціями громадянського суспільства, допомагаючи місцевим органам влади впроваджувати закони про захист трудових мігрантів і надавати ефективні, гендерно-чутливі консультаційні послуги для трудових мігрантів, які виїжджають за кордон або повертаються.

Кампанія Американської федерації праці та Конгресу промислових організацій (AFL-CIO) Injury2All домоглася від уряду США рішення впорядкувати процес, який захищає трудових мігрантів від депортації, якщо вони повідомляють про порушення трудового законодавства США.

У Великій Британії Конгрес тред-юніонів (TUC) та його членські організації викрили високий рівень експлуатації трудових мігрантів у секторі догляду. Зараз вони працюють з урядом над національним планом боротьби з такою експлуатацією. Профспілка державних службовців UNISON працює у партнерстві з благодійною організацією, щоб допомогти надати спеціалізовану підтримку та консультації своїм членам-мігрантам.

Конфедерація прогресивних профспілок Туреччини (DISK) та Конгрес профспілок Танзанії (TUCTA) підтримали трудових мігрантів з Туреччини у відшкодуванні їхньої невиплаченої заробітної плати в Танзанії.

Австралійський конгрес профспілок (ACTU) проводить кампанії та виступає за законодавчі реформи, які нададуть трудовим мігрантам впевненості в тому, що вони можуть заявити про експлуатацію на робочому місці.

Генеральний секретар МКП Люк Тріангл сказав: “Світовий профспілковий рух підтримує трудящих-мігрантів. Для профспілок працівник – це працівник, незалежно від міграційного статусу.

“Саме тому ми вимагаємо укладення Нового суспільного договору для створення більш інклюзивних суспільств і економік, включаючи управління міграцією, засноване на правах людини, яке розробляється, впроваджується і контролюється за допомогою соціального діалогу.

Я вітаю профспілки, представлені в цьому звіті; їхня робота надихає і показує, чого можна досягти колективними діями”.

Профспілки відіграють ключову роль у захисті прав трудящих-мігрантів, покращенні умов праці через колективні переговори та побудові управління міграцією на основі прав людини через соціальний діалог. Щоб досягти цього, уряди повинні

Поставити трудові стандарти, такі як свобода об’єднань і право на колективні переговори, в центр систем управління міграцією і поважати Декларацію МОП про основоположні принципи і права у сфері праці.

Розширювати легальні шляхи міграції з повним дотриманням прав трудящих і недискримінацією, а також створювати схеми легалізації для мігрантів з неврегульованим статусом.

Забезпечити ефективний доступ до правосуддя для трудових мігрантів.

Усунути бар’єри для доступу до соціального забезпечення та забезпечити рівне ставлення систем соціального забезпечення до громадян і трудових мігрантів.

Впровадити загальний мінімальний прожитковий мінімум.

Досягти взаємного визнання навичок і кваліфікацій у країнах походження та призначення шляхом соціального діалогу.

Джерело: https://www.ituc-csi.org/Trade-unions-in-action-for-migrant-workers?lang=en

https://www.ituc-csi.org/Trade-unions-in-action-for-migrant-workers?lang=en

Міжнародна конфедерація профспілок (МКП) представляє 191 мільйон членів 337 членських організацій у 167 країнах і територіях.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтеся до прес-служби МКП за телефоном +32 2 224 02 53 або електронною поштою: press@ituc-csi.org

https://www.ituc-csi.org/Trade-unions-in-action-for-migrant-workers?lang=en

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць