Семінар для членських організацій ФПУ з фінансових питань

20 січня 2022 року Федерація професійних спілок України в режимі відеоконференції провела семінар для головних бухгалтерів членських організацій ФПУ з актуальних питань бухгалтерського обліку, річної податкової та фінансової звітності профспілкових організацій.

Участь у семінарі взяли головні бухгалтери галузевих профспілок Херсонської облміжпрофради та бухгалтери первинних профспілкових організацій .

Перед учасниками семінару виступив голова ФПУ Григорій Осовий. Ним були відзначені членські організації, які в повному обсязі виконали статутні зобов’язання зі сплати внесків на забезпечення статутної діяльності ФПУ у 2021 році. Також було зазначено про внесення до Статуту ФПУзмін, що стосуються сплати членських внесків.

У виступі головного бухгалтера, керівника управлінняфінансів, бухгалтерськогообліку та кадровоїроботи апарату ФПУ  Світлани Моторенко було наголошено про важливість і необхідність проведення такого семінару для членських організацій напередодні звітування за 2021 рік, що дасть можливість оцінити результати їх діяльності.

Програма семінару включала наступні питання:

  1. БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК В НЕПРИБУТКОВИХ ОРГАНІЗАЦІЯХ
  2. ПРО НЕПРИБУТКОВІ ОРГАНІЗАЦІЇ
  3. ЗВІТНІСТЬ НЕПРИБУТКОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ
  4. ПЕРЕВІРКИ

Для огляду актуальних питань семінару було запрошено  Ярошинську Світлану Василівну – аудитора–консультанта, досвідченого спеціаліста у сфері діяльності профспілкових організацій.

Учасникам семінару була надана можливість поставити свої запитання та отримати вичерпні  відповіді на них.

За підсумками семінару  управлінням фінансів, бухгалтерського обліку та кадровоїроботи апарату ФПУ буде підготовлено методичний посібник із складання звітності профспілкових організацій та розповсюджено серед членських організацій їх замовлення.

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць