ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ДЕРЖАВНИХ ОРГАНІВ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Шановні колеги! Сьогодні внесок кожного є важливим для майбутнього України. Багато хто з нас, вже є там, де має бути – в рядах Збройних Сил України, територіальної оборони або ж просто надає допомогу тим, хто її потребує у будь-який можливий спосіб.

Решта з нас, представники корпусу публічної служби, має подбати, щоб робота державних органів залишалася ефективною та була направлена на забезпечення спроможності нашої держави та підтримку її громадян, захисників та захисниць.

Залежно від ситуації в регіоні, а також завдань та функцій, які виконує в цей час орган, просимо звернути увагу на можливі формати роботи:

  • за своїми плечима ми маємо не один рік досвіду із забезпечення ефективної роботи за межами адміністративних будівель. Для її здійснення достатньо, щоб державний службовець звернувся усно або за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку до безпосереднього керівника та керівника самостійного структурного підрозділу (за наявності) з пропозицію щодо роботи за межами адмінбудівлі. Звісно, державний службовець, повинен мати можливість працювати та підтримувати постійну комунікацію з безпосереднім керівником. Йому встановлюються безпосереднім керівником та керівником самостійного  структурного підрозділу (за наявності), перелік завдань на період роботи за межами адмінбудівлі з термінами їх виконання. Саме безпосередній керівник державного службовця забезпечує планування, моніторинг та контроль виконання встановлених державному службовцю завдань.
  • У випадках, коли ми розуміємо, що забезпечення роботи державного службовця на робочому місці або ж за межами адміністративної будівлі є неможливим – доцільно оформити простій (статті 34, 113 КЗпП), який встановлюється  розпорядчим актом у відповідному органі. Рішення про простій може бути прийняте по відношенню до окремого службовця, до структурного підрозділу чи до державного органу.

Подбайте, щоб кожен службовець володів повною інформацією щодо роботи його державного органу.  В цей час, для збереження нашої країни, маємо продовжити робити все від нас залежне. Колеги, стоїмо! Україна понад усе!

Джерело:https://nads.gov.ua/news/shchodo-organizaciyi-roboti-derzhavnih-organiv-v-umovah-voyennogo-stanu

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць