Третій Пленум Херсонської обласної міжгалузевої ради профспілок

30 вересня 2021 року відбувся третій Пленум Херсонської обласної міжгалузевої ради профспілок.

Згідно затвердженого порядку денного на розгляд Пленуму було винесено наступні питання:

  1. Про повноваження членів облміжпрофради
  2. «Про стан роботи Херсонської обласної міжгалузевої ради профспілок та її членських організацій щодо захисту соціально-економічних та трудових прав працюючих відповідно до рішень VIII з’їзду ФПУ та «Програми діяльності Херсонської облміжпрофради на 2018-2022 роки»
  3. Про нагородження

Інформацію члена Мандатної комісії Херсонської облміжпрофради Харєвої Н.М. членами Пленуму було взято до відома.

З доповіддю «Про стан роботи Херсонської обласної міжгалузевої ради профспілок та її членських організацій щодо захисту соціально-економічних та трудових прав працюючих відповідно до рішень VIII з’їзду ФПУ та «Програми діяльності Херсонської облміжпрофради на 2018-2022 роки»  виступив голова Херсонської облміжпрофради Добровольський А.М.

Він відзначив, що Херсонська облміжпрофрада, її членські організації реалізуючи рішення 8 З’їзду ФПУ та «Програму діяльності  Херсонської облміжпрофради на 2018-2022 роки», прийнятою VI звітно-виборною конференцією Херсонської обласної міжгалузевої ради профспілок, спрямовують зусилля на вирішення питання    захисту  трудових  прав  та  соціально-економічних  інтересів працівників – членів Профспілок шляхом вдосконалення форм і методів соціального діалогу на різних рівнях, дотримання норм чинного законодавства та принципів соціальної справедливості на пом’якшення впливу негативних чинників фінансово-економічної кризи на виробничі відносини та життєвий рівень працівників під час пандемії.

Водночас зазначив, що існує низка факторів, які мають негативний вплив на стан профспілкового руху. Це внесення на розгляд Верховної Ради України антитрудових законопроєктів, які порушують конституційні права працівників і їх представників профспілок. І це не дивлячись на те, що ФПУ і національні профоб’єднання, неодноразово доводили до Президента, Уряду України, керівників  парламентських фракцій і груп свою позицію щодо не сприйняття працівниками крайніх форм лібералізації трудових відносин», закриття підприємств, скорочення чисельності працюючих, низький рівень зарплат, тощо, а одною з нагальних проблем профспілок є щорічне падіння профспілкового членства. Тому, для того щоб своєчасно, професійно і динамічно реагувати на виклики і загрози, що постають перед профспілками в сучасних умовах необхідна консолідація зусиль профспілок усіх рівнів.

В обговоренні доповіді голови взяли участь , Ігнатейко О.В.,  заступник голови Херсонської облорганізації профспілки працівників освіти і науки Тецька І.С.,  голова  Херсонської облорганізації профспілки працівників охорони здоров’я, Татаринова Л.Г., голова Херсонської облорганізації профспілки працівників державних установ, Харєва Н.М. голова Херсонської облорганізації профспілки працівників АПК, Цюрюта К.М., голова первинної профспілкової організації «Водоканал», Тернавський В.В., голова первинної профспілкової організації Херсонського морського торговельного порту, Ковіня С.Г., голова Херсонської облорганізації профспілки працівників суднобудування.

Були розглянуті інші питання , з яких прийнято відповідні постанови.

Наприкінці роботи Пленуму голова облміжпрофради  А.Добровольський провів процедуру нагородження  Почесними грамотами та подяками Херсонської облміжпрофради.

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць