УКРАЇНА СТАЛА НА КРОК БЛИЖЧЕ ДО ЄС

Вчора, 14 грудня, лідери Європейського Союзу на саміті в Брюсселі схвалили рекомендацію Європейської комісії про відкриття переговорів про вступ до ЄС із Україною та Молдовою.

Федерація профспілок України щиро вітає спілчан та всіх українців з цією знаковою віхою на шляху європейської інтеграції нашої держави! В умовах війни росії проти України ця подія продемонструвала єдність європейської родини з українським народом, який сьогодні ціною власного життя громадян захищає найвищі людські цінності – право на вільний розвиток і життя.

Ми сповнені оптимізмом та вірою в наше європейське майбутнє, що прагнення нашого народу здійснюються завдяки спільній, консолідованій і наполегливій праці Президента України, дипломатів, парламентарів, Збройних Сил України, які переконливо доводять на полі бою переваги нашої єдності разом з інститутами громадянського суспільства, роботодавцями, профспілками, волонтерами. Це – яскравий приклад на шляху здобуття нашої Перемоги, віри в Збройні Сили і європейське майбутнє України.

Для нас це створює нові можливості економічної та фінансової підтримки, військової допомоги, продовження санкційної політики проти росії, наближення міжнародного суду над російськими військовими злочинцями і їх диктатором.

Це важливо на тлі заяв, зроблених вчора кривавим диктатором путіним на пресконференції, який наголосив, що так звана «спецоперація» продовжуватиметься до досягнення поставлених ним цілей: денацифікації, тобто повного знищення української нації, демілітаризації – капітуляції української держави та нейтрального (позаблокового) статусу України. І це тоді, коли йде повномасштабна війна, знищення і геноцид українського народу, як наслідок того, що Україна у 90-х роках, повіривши міжнародним гарантіям, добровільно передала свою атомну зброю і ракети росії.

Але не росії і путіну визначати долю Української держави і народу та наш вибір жити за європейськими цінностями у незалежній і демократичній Українській державі!

Тому наша спільна праця має бути подвоєна, тобто 24/7 і спрямована на розбудову воєнно-промислового комплексу, власних і спільних з міжнародними партнерами виробництв нових видів озброєнь, відбудову економіки з високотехнологічними робочими місцями, європейськими стандартами оплати праці для надання гідної відсічі російському агресору і звільнення українських територій від окупантів.

Віримо в ЗСУ, дякуємо Європі і міжнародним партнерам.

Разом до Перемоги. Слава Україні!

Пресцентр ФПУ

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць