Україна: Війна Путіна має припинитися

МКП та ЄКП засуджують вторгнення Росії в Україну та вимагають, щоб усі російські війська негайно покинули Україну.
Напад на Україну є кричущим порушенням міжнародного права та територіальної цілісності України як суверенної та демократичної держави.
Генеральний секретар МКП Шаран Барроу сказала: «Ми сумуємо за тими, хто загинув, і висловлюємо найглибші співчуття та солідарність тим, хто втратив близьких або був поранений.
Введення санкцій урядами, які підтримують демократію та верховенство закону, неминуче і виправдано, і вони мають бути спрямовані, перш за все, на оточення президента Путіна, який веде Росію цим руйнівним шляхом і загрожує миру в Європі та в усьому світі.
Ми закликаємо світових лідерів зробити термінові та остаточні кроки для початку діалогу та пошуку мирного вирішення цієї кризи відповідно до Статуту Організації Об’єднаних Націй».

Діалог, світ, демократія

Лука Вісентіні, генеральний секретар ЄКП та Пан’європейської регіональної ради МКП, сказав: «Ми рішуче засуджуємо війну, яка б’є насамперед по людях та працівниках, і виступаємо за негайне відновлення діалогу, миру та демократії.

Європа має рішуче протистояти агресії Путіна і чинити максимальний тиск на його режим і, зокрема, на його оточення, щоб досягти миру та діалогу.
Ми не можемо допустити, щоб політика визначалася насильством, і ми очікуємо від світових лідерів та лідерів ЄС захисту цілісності України, а також безпеки всіх інших країн регіону.
Враховуючи, що понад 100 000 людей вже переміщено, Європі необхідно підготуватися до прийому біженців, і ми визнаємо зобов’язання, які вже взяли на себе кілька країн-членів ЄС».

Практична солідарність

У містах Європи відбулися демонстрації на знак солідарності з народом України, включаючи мітинг ЄКП у Брюсселі.
В Україні вже загинули десятки людей, включно з мирними жителями. У Росії було затримано понад 1700 людей, які протестували проти війни, а й без того тендітна економіка почала ще більше слабшати одразу після того, як Путін розпочав вторгнення.
ЄКП та МКП закликають своїх членів проявити практичну солідарність із працівниками та народом України, створивши фонд солідарності для українських членських організацій МКП та закликавши уряди за межами України надати притулок біженцям, які рятуються від конфлікту.
Трудящі – як в Україні, де загроза носить екзистенційний характер, так і в Росії та Європі, де постраждають рівень життя та робочі місця – не повинні нести основний тягар війни. Ми закликаємо уряди забезпечити, щоб найбільший тягар санкцій був покладений на плечі тих, хто має найбільші ресурси».
Міжнародна конфедерація профспілок (МКП) представляє 200 мільйонів членів у 332 членських організаціях у 163 країнах та територіях. 

Джерело: https://www.facebook.com/fpsu55

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць