Верховна Рада скасувала конкурсні добори для вступу на державну службу та службу в органах місцевого самоврядування під час воєнного стану.

24.03.22 р. Законом про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення керованості державою в умовах воєнного стану передбачається:

↘️ що у період дії воєнного стану призначення на посади державної служби, посади в органах місцевого самоврядування, посади керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, комунальних підприємств, установ, організацій здійснюється керівником державної служби або суб’єктом призначення, сільським, селищним, міським головою, головою районної, районної у місті, обласної ради, начальником відповідної військової адміністрації без конкурсного відбору.

📝 Особа, яка претендує на відповідну посаду, має подавати:
– заяву,
– заповнену особову карту встановленого зразка
– документи, що підтверджують наявність освіти та досвіду роботи згідно з вимогами законодавства.

Подання декларації та документу про підтвердження рівня володіння державною мовою, а також проведення спеціальної перевірки, передбаченої законами України «Про запобігання корупції» та «Про очищення влади», відтерміновується до припинення чи скасування воєнного стану.

Джерело: Верховна Рада України.

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць