РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО СИТУАЦІЇ З РЕЄСТРАЦІЄЮ ГОЛІВ ПЕРВИНОК У ЦЕНТРАХ ЗАЙНЯТОСТІ

На звернення Федерації профспілок України до Державного центру зайнятості з приводу надання роз’яснення щодо відмови головам первинних профспілкових організацій в місцевих центрах зайнятості у реєстрації їх як безробітних осіб надійшла відповідь.

Державний центр зайнятості повідомив, що за рекомендацією  Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України у згаданому випадку регіональним центрам зайнятості рекомендовано керуватися роз’ясненням Мінекономіки від 05.02.2020 № 4702-09/6349-03 (Документ додається).

Департамент правового захисту ФПУ нагадує, що ситуація з вивільненням працівників районних держадміністрацій, підприємств, установ, організацій, які належать до сфери управління або засновниками яких є райдержадміністрації, відбувається на виконання постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року № 807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів». Таким чином, під загрозою звільнення опинилися працівники комунальних закладів культури, освіти, центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, реабілітаційних центрів комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю, тощо, оскільки районні держадміністрації та районні ради, не очікуючи порядку передачі майнових та інших прав новоствореним громадам, розпочали їх ліквідацію.

Федерація профспілок України

Джерело:https://www.fpsu.org.ua/materialy/20199-roz-yasnennya-shchodo-situatsiji-z-reestratsieyu-goliv-pervinok-u-tsentrakh-zajnyatosti.html?fbclid=IwAR24NirTVSBcx6xbpdPoO_DmseoiQZI58t8Z-9rAfL_1bdgfAMAxnBu4LSs

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць