ВІДПОВІДЬ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ НА ПЕТИЦІЮ ПРОФСПІЛКИ

08 лютого 2022 року опублікована відповідь Президента України Володимира Зеленського на електронну петицію Профспілки “Про встановлення справедливих заробітних плат державним службовцям”

Відповідь Президента України на
електронну петицію № 22/124882-еп
“Петиція про встановлення
справедливих заробітних плат
державним службовцям”, розміщену
на вебсайті Офіційного інтернет-
представництва Президента України
21.10.2021 громадянином Ю.М.Піжуком

Відповідно до статті 40 Конституції України та статті 23-1 Закону України “Про звернення громадян” мною розглянуто розміщену на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України 21.10.2021 громадянином Ю.М.Піжуком електронну петицію “Петиція про встановлення справедливих заробітних плат державним службовцям”, яку підписали понад
25 тисяч громадян. У зазначеній петиції, зокрема, наголошується на необхідності перегляду підходів у системі оплати праці державних службовців.
Дякую всім, хто долучився до використання такої форми взаємодії влади і суспільства, як електронна петиція, та висловив відповідну позицію. Стосовно порушених у петиції питань зазначаю таке.
Згідно із Законом України “Про Кабінет Міністрів України” Уряд України організовує проведення єдиної державної політики у сфері державної служби, здійснює заходи щодо кадрового забезпечення органів виконавчої влади, забезпечує проведення бюджетної, фінансової політики, політики у сферах праці та зайнятості населення.
Відповідно до Закону України “Про державну службу” Кабінет Міністрів України затверджує порядок формування фонду оплати праці державних службовців у державному органі. Схема посадових окладів на посадах державної служби та умови оплати праці державних службовців, з якими укладаються контракти про проходження державної служби, визначаються Кабінетом Міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері державної служби.
З метою удосконалення системи оплати праці державних службовців розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 травня 2020 року № 622 схвалено Концепцію реформування системи оплати праці державних службовців.
З огляду на викладене Прем’єр-міністру України Д.Шмигалю запропоновано забезпечити згідно з компетенцією опрацювання порушених в електронній петиції питань.
Про результати їх розгляду автора електронної петиції поінформує Кабінет Міністрів України.

В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ

За матеріалами

Офіційнго інтернет-представництва

Президента України

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць