ЄС ПЛАНУЄ ЗАБОРОНИТИ ПРОДУКЦІЮ, ВИРОБЛЕНУ З ВИКОРИСТАННЯМ ПРИМУСОВОЇ ПРАЦІ

Політична угода, досягнута вчора ввечері на трилозі щодо заборони продуктів, вироблених з використанням примусової праці, є важливим кроком вперед.

Основні вимоги профспілок щодо сфери її дії були включені до законодавства. Заборона на продукцію, вироблену з використанням примусової праці, поширюватиметься на всі компанії, незалежно від їхнього розміру. Це сприятиме рівним правилам гри в ЄС та посилить його конкурентоспроможність.

Ця угода окреслює шлях до зміцнення фундаментальних прав людини.

Клаес-Мікаель Штоль, заступник генерального секретаря ЄКП, сказав:

“ЄС вживає рішучих заходів, щоб зупинити згубну практику примусової праці.

Жодній компанії, незалежно від її розміру, не можна дозволити користуватися перевагами сучасного рабства. Ця повна заборона на продукцію, вироблену з використанням примусової праці, зосередить увагу на правах людей, а не на тому, як побудована структура корпорацій. Це створює важливий прецедент для правозахисного підходу до очищення наших ланцюгів постачання.

Недобросовісні компанії більше не зможуть вдаватися до примусової праці, щоб знищити своїх конкурентів. Наша глобальна економіка означає, що працюючі люди в усьому світі глибоко, хоча часто невидимо, пов’язані між собою. Заборона недобросовісної конкуренції затикає діру, яка ризикувала розмити наші вистраждані трудові стандарти в бездонній ямі зловживань, якою є примусова праця.

М’яч тепер на полі держав-членів, і ми переконані, що жоден національний уряд не повинен стояти на шляху цього важливого законодавства. Держави-члени не можуть продовжувати тримати в заручниках прогресивне законодавство ЄС”.

Джерело: ETUC, https://www.etuc.org/en/pressrelease/eu-ban-forced-labour-products-sight

переклад –

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць