Світло знань у темряві війни: Онлайн-навчання з трудового та профспілкового законодавства для членів профспілки працівників держустанов Херсонщини

На заході, який відбувся в онлайн форматі на платформі Zoom, були розглянуті ключові аспекти трудових прав і гарантій працівників в умовах війни.

Участь взяли 39 учасників, представників обласної, територіальних, первинних організацій та Молодіжної ради Херсонської облорганізації Профспілки, що свідчить про великий інтерес до теми та актуальність обговорення. На жаль, через постійни обстріли Херсонщини з боку країни агресора не всі зареєстровані учасники змогли взяти участь.

Спікерка вебінару Ірина Георгіївна СИДОРЯК, експертка з трудових та профспілкових прав, надала професійну презентацію, де розглянула ключові аспекти трудових відносин в умовах війни та окупації. Висвітлення успішних кейсів захисту трудових прав на території Херсонщини у період воєнного стану знайшло великий інтерес серед учасників.

Людмила Татаринова, голова Херсонської обласної організації Профспілки, привітала учасників і підкреслила важливість захисту трудових прав працівників, а також необхідність об’єднання в умовах війни та окупації.

Іванна Храпко, керівниця відділу навчання, інформаційного забезпечення та міжнародного співробітництва виконавчого апарату Профспілки, розповіла про семінари в офлайн форматі у рамках проєкту “Розширення прав і можливостей молодих працівників профспілкового руху України”, які реалізуються у співпраці з Профспілкою державних службовців Швеції.

Учасники вивчили особливі правила трудових відносин в умовах військового стану, визначені Законом України №2136-IX, а також новим Законом України № 3494-IX. Останній був підписаний Президентом України 21 грудня 2023 року та стосується внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання та використання відпусток, а також інших питань.

Профспілковці Херсонщини обговорили важливі аспекти цих законів та їх вплив на трудові відносини в умовах війни та окупації.

Дякуємо всім за активну участь та сподіваємося, що отримані знання стануть корисними у вашій професійній діяльності.

Ви пропустили наш вебінар, але хочете отримати матеріали? Маєте можливість ознайомитись з записом вебінару та презентацією на нашому сайті. Пароль для входу дізнайтесь у голів ваших первинних, територіальних організацій Профспілки.

Бажаєте взяти участь в наступних навчаннях? Слідкуйте за нашими оголошеннями на сайті або заповніть РЕЄСТРАЦІЙНУ ФОРМУ

Нехай ваш трудовий шлях буде успішним, завжди готові надавати необхідну інформацію та підтримку!

З найкращими привітанням з нагоди Різдвяно-новорічних свят та побажаннями Перемоги та Миру,

Президія Херсонської обласної організації Профспілки працівників державних установ України.

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць