Заява Британського конгресу трудящих по Україні БКТ засуджує незаконне вторгнення до суверенної держави і закликає Росію поважати територіальну цілісність України

Ми приєднуємося до світового профспілкового руху у заклику до миру та закликаємо всі уряди досягти рішення шляхом дипломатичних переговорів, включаючи повернення до рамок Мінських угод, щоб забезпечити мир, демократію, безпеку, права людини та профспілок для всіх у Європі, Україні та Росії.

Гуманітарні наслідки для цивільного населення мають бути терміново усунуті, а міжнародне гуманітарне право має дотримуватися.

Ми підтримуємо заклики УВКБ ООН до урядів сусідніх країн тримати кордони відкритими для всіх, хто потребує безпеки, і закликаємо наш власний уряд грати свою роль у підтримці гуманітарної допомоги насильно переміщеним особам та вітати біженців, які прагнуть приїхати до Великобританії.

Трудящі завжди страждають у конфліктах, і прагнення миру є основною цінністю профспілок, необхідною умовою забезпечення безпеки, соціальної справедливості, прав трудящих і людини.

Ми висловлюємо солідарність нашим українським профспілковим сестрам та братам та всьому народу України; ми знаємо, що трудящі Європи, України та Росії хочуть миру і ми заохочуємо солідарність між трудящими через кордони.

БКТ підтримує всі зусилля, які ведуть до миру та соціальної справедливості.

Джерело:

77Поделились: 2НравитсяКомментироватьПоделиться

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць