ЗМІ ПРО ФПУ. ЄС МАЄ ДОПОМОГТИ УКРАЇНІ ДОСЯГТИ СОЦІАЛЬНИХ СТАНДАРТІВ

Місія високого рівня соціальних партнерів ЄС у Києві висловила солідарність європейського профспілкового руху та SGI Europe з Україною, її народом, профспілками та організаціями роботодавців.

Про це зазначається на сайті Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) European Trade Union Confederation (ETUC). ЄКП та SGI Європа закликли ЄС зробити більше, щоб допомогти Україні досягти значних успіхів у соціальній політиці, необхідних для прогресу на шляху до членства в ЄС.

Генеральні секретарі Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) та SGI Europe Естер Лінч та Валерія Ронзітті відвідали Україну з місією соціальних партнерів високого рівня для зустрічей з міністрами та членами парламенту щодо посилення соціального діалогу в країні, яка минулого року стала кандидатом на вступ до ЄС.

ЄКП та SGI Європа закликають до проведення саміту соціальних партнерів до наступного саміту Україна-ЄС у 2024 році.

Візит делегації високого рівня представників соціальних партнерів ЄС 2-3 жовтня 2023 року може стати переломним моментом. Роль соціальних партнерів та соціального діалогу має бути посилена для того, щоб країна змогла досягти успіху для підприємств та працюючих відповідно до європейської соціальної моделі.

Після зустрічей з профспілками ФПУ та КВПУ Естер Лінч, Генеральний секретар ЄКП, заявила:

“Трудящі підтримують країну, яка переживає труднощі та руйнування, спричинені російським вторгненням. Вони потребують підтримки. Вкрай важливо, щоб інституції ЄС підтримували Україну, в тому числі в її прагненні досягти соціальних стандартів, які забезпечать працівникам сьогодні та в майбутньому.

ЄС має відігравати вирішальну роль у допомозі України позицію, щоб допомогти. Завдяки мільярдам євро підтримки, що надходять в Україну, він повинен показати приклад і забезпечити гідні умови праці та захист через колективні переговори для людей, які працюють за ці гроші.

За підсумками зустрічей з організаціями роботодавців AOEU та FEU, Валерія Ронзітті, Генеральний секретар SGIEurope, сказала: “Сильний соціальний діалог на національному рівні, побудований на представництві роботодавців та профспілок, є найкращим способом для українських соціальних партнерів підготуватися до інтеграції в ЄС та її соціального законодавства.

SGI та роботодавці сектору державних послуг рішуче налаштовані підтримати цей процес, зокрема, шляхом залучення українських роботодавців до соціального діалогу та лобістської діяльності. Кілька організацій роботодавців та представників компаній, з якими ми зустрілися під час цієї місії солідарності, є прикладом стійкості, а також прагнення повернути Україну до кращого життя: вони можуть розраховувати на те, що SGI Європа буде на їхньому боці”.

Джерело:

https://www.etuc.org/en/pressrelease/eu-must-assist-ukraine-reach-social-standards

Переклад –

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць