ЗУСТРІЧ УКРАЇНСЬКОЇ ПРОФСПІЛКОВОЇ МОЛОДІ З ПАРЛАМЕНТАРЯМИ ШВЕЦІЇ

Шведські парламентарі 6 квітня 2022 року запросили представників української профспілкової молоді для дискусії навколо ситуації в Україні та програм підтримки українських профспілок в розвитку демократичного та справедливого суспільства.

З української сторони за координації Голови Молодіжної Ради ФПУ Іванни Храпко взяли участь Алла Соболь із Профспілки держустанов, Павло Олещук із Атомпрофспілки, Денис Панкратов із Львівської профспілки кранівників.

На запрошення Шведської профспілки державних службовців ST участь взяла Оксана Гуз (перебуває у Швеції), а шведських профспілок електриків – також Василь Андреєв, заступник Голови ФПУ – голова Профспілки будівельників України.

Учасники з України зробили емоційні виступи щодо ситуації із розвитком бойових дій на сході і півдні України, висловились щодо ситуацію із небезпекою українських громадян, біженцями, руйнуваннями від агресивної війни рф проти України.

І.Храпко розповіла про гуманітарну “Лінію життя”, що допомагає сотням українцям в складних обставинах внаслідок війни, закликала до закриття неба над Україною.

А. Соболь описала життя в Харкові – місті під тотальними постійними обстрілами та бомбардуваннями.

П. Олещук – про героїчну роботу працівників атомної енергетики на двох електростанціях, захоплених ворожими солдатами, та атомну небезпеку для всієї Європи.

Д. Панкратов окреслив зміну в житті та роботі львівських професіоналів будівельної галузі, мобілізацію товаришів із профспілки й допомогу їм, та про роботу із гуманітарними потребами біженців, допомогу яким надають члени профспілки.

Шведські парламентарі заслухали представників шведського Агентства Міжнародної Допомоги Розвитку та підкреслили неухильну підтримку Україні та її народові.

Джерело:https://www.facebook.com/yuri.rabota/posts/5153026528099296

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць