Звернення Григорія Осового, голови ФПУ до мітингу солідарності профспілок у Берліні, 27.02.2022

Ми, Федерація профспілок України, яка представляє понад 4 мільйони людей праці, передаємо нашим братам та сестрам з DGB у Німеччині щиру подяку за солідарність та готовність підтримати наші вимоги: 24 лютого в Україну по всьому кордону віроломно вторглися російські війська. Ми - суверенна країна в серці Європи, чиї демократичні цілі та свободи стали мішенню для диктатора Путіна та його банди злочинців. Від масових авіаударів, російських градів та танків гинуть військові, громадянське населення. Десятки тисяч біженців, рятуючи життя дітей, кинулися до кордонів країн ЄС. 

Російська військова атака на нашу країну — це атака проти міжнародного права, проти Європи і, нарешті, але не в останню чергу атака проти права самого народу України визначати своє майбутнє. 
Напад на демократію завжди означає напад на профспілки та основні права, які вони відстоюють. 
Ми поділяємо ті самі цінності, що й наші колеги, брати та сестри в решті Європи. 
Географічно Україна є частиною Європи. Але ми хочемо стати частиною політичної єдності Європейського Союзу. 
Для нас Європейський Союз є політичним проектом, який забезпечив мир і процвітання після жахливих руйнувань Другої світової війни. 
Тому, ми вимагаємо: Негайно припинити війну, зупинити вбивства безневинних людей, вивести війська! Захистити Україну, зберегти її цілісність і суверенітет! 
Надайте максимально можливий тиск на Росію за допомогою реальних санкцій!

Зупинка Nordstream 2 - це добре, але недостатньо. Перервіть доступ російських банків і підприємств до фінансової системи Європи та решти світу! Виключити Росію з SWIFT Скасувати всі візи для російських лідерів та олігархів України, стати незалежними від російських товарів! Колеги, брати та сестри німецьких профспілок: дякую за вашу солідарність!

Джерело: https://www.facebook.com/fpsu55

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць