Допомога Херсонцям: Приєднайтесь до підтримки постраждалих від підриву Каховської ГЕС

Шановні колеги, друзі та усі небайдужі добродії!

Звертаюся до вас з проханням допомогти у наданні невідкладної допомоги тим, хто потерпає внаслідок підриву російськими терористами Каховської ГЕС.

У Херсонській області ситуація надзвичайно складна, наслідки безперечно катастрофічні. Величезні маси води затопили території, зруйнувавши населені пункти, сільське господарство та інфраструктуру. Тисячі людей залишилися без домівок, електрики та прісної води. Багато людей і тварин опинилися в небезпеці і потребують негайної допомоги. Крик про допомогу отримуємо з усіх куточків Херсонщини вздовж Дніпра. Крик, який розриває серце на шматки!

Правий берег Херсонської області

На правобережжі області активно діє допомога. Волонтери, рятувальники та представники державних структур України мобілізували всі свої сили та ресурси для надання допомоги постраждалим. Здійснюється організація евакуації та розміщення постраждалих, а також надається необхідна медична допомога та інша підтримка.

Жителі Херсонщини переміщуються переважно у безпечні зони міста, або взагалі залишаються на місці, маючи надію, що вода не досягне їхніх домівок. У той же час, дуже мало людей виїжджають з міста, хоч і є для цього усі можливості. Тобто величезної кількості евакуйованих поки не очікується.  

Ми зосереджуємося на двох групах потреб.

Перша група: надання допомоги в рятувальних операціях. З вашою допомогою ми зможемо забезпечити такі необхідні речі: гідрокостюми, човни, мотори, паливо, помпи. Ознайомитись зі списком необхідних засобів

Друга група: підтримка евакуйованих та надання їм персональної допомоги. Ми потребуємо таких необхідних речей: гігієнічні засоби: мила, шампуні, зубні пасти, зубні щітки, гребінці, засоби для гоління, прокладки, паперові рушники. Спальні матраци, подушки, ковдри, постіль, наволочки, одяг для дорослих та дітей, натільна білизна, їжа швидкого приготування: консерви, крупи, сухі сніданки, кекси, печиво, сухі супи, чай, кава, портативні газові плити з балонами, рушники, одноразовий посуд, вологі серветки, дорослі памперси та пелюшки, пауербанки, ліхтарики та сонячні портативні панелі. Важливі заспокійливі, противірусні, протигіпертонічні засоби, знеболювальні препарати, антисептики, перев’язувальні матеріали, ліки для очищення води та фільтри для її очищення. Вкрай актуальним є корм для тварин.

Додатково перед нами стоїть ще одна нагальна проблема – брак чистої і питної води. Вода, яка затопила регіон, зібрала в собі небезпечні речовини, такі як мазут, каналізаційні відходи з очисних споруд та навіть рештки затоплених кладовищ. Звідси випливає потреба у воді та засобах для її очищення.

Лівий берег Херсонської області

На Лівому березі Херсонщини ситуація є більш катастрофічною та критичною, незважаючи на заяви окупаційної влади про контроль та стабільність. Затоплення охопило всю територію від плавнів до траси Олешки – Гола Пристань, а рівень води продовжує підніматися, перевищуючи 3 метри. Це призводить до трагічних наслідків, включаючи загибель тваринок у Новій Каховці та повне затоплення багатьох населених пунктів Олешківської та Голопристанської міських територіальних громад.

На жаль, окупанти блокують блокпости і перешкоджають виїзду через кримську трасу, а також не здійснюють евакуацію людей, які опинилися у небезпеці. Люди похилого віку, мешканці з маленькими дітьми та домашніми тваринками від вчорашнього вечора залишаються на дахах своїх будинків, без можливості врятуватися на човнах через блокаду російських терористів.

Цей терористичний акт, спровокований росією, є ще одним жахливим прикладом безжальності агресора до цивільного населення та важливих інфраструктурних об’єктів. Він підтверджує, що росія не визнає міжнародного права.

Ми запрошуємо приєднатися до нас у зверненні до міжнародної спільноти з вимогою негайних заходів для зупинення країни-агресора, засудження цього акту тероризму та прийняття рішучих заходів проти росії. Також, ми просимо, якщо маєте контакти та можливість, звернутися до міжнародних профспілкових організацій із закликом до них продовжити мобілізувати свої зусилля та залучити уряди своїх країн до надання допомоги постраждалим на Херсонщини.

Ви можете зробити свій внесок і підтримати наших спілчан:

за реквізитами:

код ЄДРПОУ 02660700, UA693003460000026008000001896 в АТ «Сенс банк».

Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога на Статутну діяльність або постраждалим від підриву Каховської ГЕС.

На нашому сайті, скориставшись кнопкою для донатів

Кожен внесок, незалежно від його розміру, буде цінним та допоможе полегшити страждання тих, хто потерпає від цього екоциду.

Приєднуйтесь до нас та поділіться своїм добром та внеском, щоб допомогти постраждалим на Херсонщині. Разом ми зможемо змінити ситуацію і принести надію у життя тих, хто її втратив.

Дякуємо вам за вашу підтримку і солідарність.

З повагою

Людмила ТАТАРИНОВА, голова Херсонської облорганізації Профспілки                                     

Бажаєте отримувати профспілкові новини першими?

    * надсилаємо тільки корисну інформацію / * ваші данні не потраплять до третіх лиць